Tuettu loma lapsiperheille 23.-28.7.

23.7.-28.7. Liikuntakeskus Pajulahti

MTLH järjestää yhteistyössä Suomen Perhes ry:n kanssa ryhmäloman perheille, joissa on Perthesin tautia sairastava lapsi. Tuettu loma sisältää täysihoidon (aamiainen, lounas ja päivällinen, lapsille iltapala), majoituksen sekä ryhmälle suunnatun lomaohjelman. Alustavassa ohjelmassa mm. geokätköilyä, parkouria, jousiammuntaa, minigolfia… Ohjelmassa otetaan huomioon Perthes-lasten mahdolliset liikuntarajoitteet.

Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Hakija itse perustelee lomatuen tarpeen vapaamuotoisesti hakemuksessa. Hakemukset käsitellään MTLH:ssa ja lomaryhmät muodostetaan pian hakuajan päätyttyä.

Tuen saaja maksaa lomasta henkilökohtaisen omavastuuosuuden, josta lähetetään lasku loman kutsukirjeen yhteydessä. Omavastuuosuus on 20€/henkilö/vuorokausi ja alle 17-vuotiaat lapset lomailevat ilman omavastuuta. Matkakustannuksista lomakohteeseen vastaa lomalainen itse.

Edelliseltä Perthes-lomalta kesällä 2015 saatuja palautteita:

  • Mukava, ohjelmallinen viikko hyvässä seurassa sekä lapsille että vanhemmille.
  • Lapset sai helposti uusia kavereita joiden kanssa aika meni kuin siivillä, liian nopeasti.
  • Rentoa ja huoletonta, koska ruuat oli kaikki hoidettu etukäteen.

Lomahakemus täytetään MTLH:n sivulla. Sivulta löytyy myös tulostettava ja postitettava pdf-hakemus. Suomen Perthes ry ei käsittele hakemuksia.

Hakuaika päättyy 23.4.2017. Lomalle hakeminen tai valituksi tuleminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.