Yhdistyksen toimintaperiaate ja rahoitus

Suomen Perthes ry on vertaistukiyhteisö, joka haluaa auttaa monin tavoin niitä perheitä, jotka ovat joutuneet kohtaamaan tämän harvinaisen sairauden. Yhdistyksen tavoitteena on myös tukea niitä nuoria ja aikuisia, jotka ovat sairastaneet taudin lapsena, ja kärsivät nyt sen jättämistä vaurioista. Tiedotustoiminnallaan yhdistys pyrkii siihen, että Perthesin tautiin sairastuneet saisivat mahdollisimman aikaisin oikean diagnoosin sekä tarvittavaa tietoa ja tukea ja että heidät ohjattaisiin asiantuntevaan hoitoon.

Yhdistyksen toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön. Sen toimihenkilöt eivät saa tästä toiminnasta palkkaa tai palkkioita. Yhdistys ei saa tukea julkisista varoista. Sen vähiä resursseja ei ole käytetty organisoituun keräystoimintaan, vaan rahoitus perustuu jäsenmaksuihin ja tapahtumien osallistumismaksuihin. Yhdistys ottaa kuitenkin mielellään vastaan lahjoituksia ja hyväntekeväisyystapahtumien tuottoja. Yhdistyksen tukeminen on myös erittäin helppo ja sopiva kohde merkkipäivämuistamisille. Siihen ohjatut varat käytetään täysin yhdistyksen tarkoituksen mukaiseen toimintaan ilman välikäsiä tai provisioita.

Yhdistyksen tukeminen käy helposti maksamalla Nordea pankkiin tilille FI8411403000414345 ja merkitsemällä viestikenttään lahjoittajan terveiset.